Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
VSE KAR NISTE VEDELI O LASEH

VSE KAR NISTE VEDELI O LASEH

 LASJE KOT ANTENE

Tokrat smo temo o laseh zastavili malo drugače. O negi las, zasledite ne malo člankov, propagandnih informacij o izdelkih, ki naj bi vašim lasem pomagalo da zasijejo, mi pa smo se lotili tega malo drugače in vam razkrili nekaj zanimivih informacij, kako so z lasmi ravnali v preteklosti. Kakšno vlogo imajo pravzaprav lasje in kako naj bi z njimi ravnali. Lasje skozi zgodovino, dobijo popolnoma drug pomen kot ga poznamo danes, oziroma smo na moč naših las enostavno pozabili. Informacije nam je zaupala Maria Ana Kolman, ki nam je o laseh na takšen, malo drugačen, povedala več kot smo morda do sedaj vedeli.

Z lepoto se ukvarjam že zelo dolgo, pa vendar so te informacije o laseh, do mene prišle šele pred kratkim. Ko sem začela spoznavati to drugo stran lepoto naših las, so me informacije, enostavno presenetile in navdušile, predvsem pa ideja, da so lasje kot nekakšne “antene”, ki človeka povezujejo s kozmososm in nam tako dajo psihično moč. Nekaj zanimivih primerov, ki bodo vaš pogled na lase, malo spremenili in morda se vsaj delček nekaterih navad vrne v naš vsakdanjik.
Naši predniki so zelo dobro poznali pomen las kot energijskega prevodnika. Spoznajte njihovo moč tudi vi.

ŽENSKA MOČ SKRITA V LASEH

Dolžina las, je zelo pomembna, saj daljši kot so lasje, večjo moč imamo. Starodavne zgodbe, dolžino las povezujejo z magičnimi sposobnostmi. Da bi lasje, kar se da dobro opravljali svojo nalogo prevodnika energije, naj bodo dolgi vsaj 7 cm. dolgi lasje, ki so jih imela dekleta, so pokrivali hrbet s tem pa so ščitili čakre in energijske centre, ki se nahajajo vzdolž hrbtenice. Anahata ali srčna čakra, ki jo poleg ostalih čaker, lasje prekrivajo, je s tem zaščitena pred negativnimi, temnimi silami in vsem slabim.

V preteklosti so pogosto videni lasje spleteni v kito. Ta način pletenja so simbol za združevanje treh svetov, spodnjega, srednjega in zgornjega sveta. Tako je kita, večinoma so si jo pletle ženske, naredila povezavo med univerzalnimi silami in energijami. V preteklosti, so tako imele neveste spleteni dve kiti, ena je bila za njo in ena za njenega moža, ki so ju povezovale z božanstvi. Verjeli so, da so ženski lasje izvor življenske moči, modrosti in energij. Da bi povdarile to moč, so svoje kite okreševale z barvnimi trakovi in tako še dodale magično moč in se zaščitile pred negativnimi vplivi. V davni preteklosti, so ravno zaradi vere v moč ženskih las, vojskujoča plamena, nasprotnikom, odvzela moč s tem, da so ugrabili poglavarjevo ženo.

Razpuščeni lasje so močan oddajnik in sprejemnik energije, zato naj bi ženska imela razpuščene lase le doma ali v naravi in ko potrebuje večji energijski pretok. Lasje sprejemajo energijo iz okolja, tako dobro kot tudi slabo, zato naj bi si spletle lase v kito ali naj bi bili speti. Ženske v nekaterih kulturah nosijo rute, saj je običaj povezan z verovanjem, da imajo ženski lasje močno energijsko delovanje, s tem pa preprečijo odtekanje energije. Tako so energijo hranile in uporabile za dobro svojih družin.

Razpletanje kite je imelo od nekdaj poseben obredni značaj, lasje je bilo potrebno pazljivo in počasi razplesti.
Pogosto so ženski lase česali moški, kar naj bi krepilo njihovo moč.

V srednji Aziji so si dekleta spletala 40 kit, na katere so privezovale zlate in biserne okraske. Tibetanske ženske pa so si pletle kar 108 kitk.

MOŠKI PONOS

Tudi moški so nosili dolge lase s prepičanji, da je v laseh koncentrirana življenjska sila, vendar se je ta tradicija, prekinila s prihodom krščanstva. Franckoski kralji, se ravno zaradi tega niso strigli, saj je bilo striženje znak odpovedi prestolu. Nekateri narodi so si vedno pustili šop dolgih las, da bi se tja lahko skrila duša. Eni izmed teh so Egipčani, ki so pustili en koder las na temenu vse do polnoletnosti.

  • Brada in lasje so imeli pri moških posebno moč in je predvsem brada veljala skoraj za sveto.
  • Brada, ki je bila lahko tudi razlog za vojno, je pomenila dostojanstvo. Prvo striženje moških v Evropi, je ukazal rimski cesar Neron, ki je zahteval, da se legionarje obrije do golega. Njegova razlaga za to dejanje je bila: »Nočem, da razmišljajo, ampak da zgolj izpolnjujejo moje ukaze in navodila.« S tistimi, ki imajo obrite glave ali kratko pristrižene lase je lažje upravljati, to namreč
    omejuje človekovo svobodno voljo in omogoča manipulacijo zavesti.
  • Indijanci so verjeli, da s tem, ko so sovražnika skalpirali, so tako onemogočili njegovo reinkarnacijo in ga tako ubili v tem življenju in tudi v prihodnjih življenjih.
  • Poskusi so pokazali, da človek brez las ne oddaja informacije o sebi in tudi ne more sprejemati informacij. Verjetno so se prav zato v preteklosti bojevniki brili do golega, kar naj bi jih ščitilo pred močjo sovražnika.
  • V času vietnamske vojne so ameriški psihologi preverjali sposobnost vojakov za specialne namene. Za zaščito ameriških vojaških enot v Vietnamu so potrebovali ljudi s paranormalnimi sposobnostmi, ki bi bili sposobni predčasno zaznati nevarnost približevanja sovražnika. Ugotovili so, da imajo indijanski stezosledci med drugim tudi sposobnost, da že ure prej zaznajo nevarnost in zato so predvidevali, da bodo v Vietnamu lahko s svojimi sposobnostmi zaščitili ameriške vojake pred sovražnikom, ki bi se jim nameraval približati. Ob vpoklicu v vojsko so izbrane dolgolase Indijance seveda postrigli. zgodilo se je, da je v Vietnamu sovražnik prišel v ameriški tabor, saj ostriženi Indijanci niso bili več sposobni zaznati nevarnosti kot prej, ko so imeli dolge lase.

OTROCI SPREJEMAJO INFORMACIJE IZ ENERGIJSKEGA POLJA PRAV Z LASMI

Otroci naj bi bili od rojstva sposobni preko las sprejemati informacije iz univerzalnega energijskega polja. Ko otroku ob napolnjenem prvem letu postrižejo lase, mu naj bi tako odstranili vse zbrane informacije in tako tudi ves spomin. Tradicija, da se snop las otroka hrani vse življenje, ima močno magično osnovo. Preko las lahko mati otroku vedno pošilja močno energijo podpore in zaščite ne glede na oddaljenost. Tudi nosečnice naj se nebi strigle, ker lasje hranijo informacije, ki so nujne za otroka.

LASJE IN SKRITA MOČ V RAZLIČNIH VERSKIH OBIČAJIH

Tudi pri veri imajo lasje svojo moč. Tako se pri pravoslavni veri, kot običaj pri krstu, odreže šopek las. Pri katolicizmu, pa obriti lasje na temenu, simbolizirajo odpoved spolnosti. Muslimani si pred romanjem v Meko postrižejo lase. Pripadniki budizma, na lase gledajo, kot na daritev bogu in tako se v znak odpovedi odpovedo lasem. Ravno iz tega, je verjetno tudi v antiki, obrita glava, pomenila znak suženjstva. Pripadniki Hare Krišne imajo obrito glavo, zadaj pa puščajo pramen las, ki se imenuje sikha.

V slovanski mitologiji je znana zapoved boga Svaroga: «Ne strižite svojih las, sicer boste izgubili modrost in zdravje!« Slovanska beseda za lase volosi, izvira od boga modrosti Velesa (Volosa), ki je bil kot vsi drugi staroverski bogovi dolgolas.

NEGA LAS IN OBRED, KI BLAGODEJNO VPLIVA NA NAS

Česanje las je pravzprav prav poseben obred, ki ni namenjen samo lepoti, temveč deluje na nas zdravilno in nas napolnijo z energijo, saj izbiljšajo krvni obtok, kar vpliva na dobro počutje, zdravje in rast las. Najboljša izbira je glavnik ali krtača iz naravnih materijalov, najboljša izbira je les. Glavnik iz plastike, pri česanju ustvarja napetost 60.000 voltov, zato pogosto opazimo pri česanju iskrice, tako ustvarjajo statično elektriko, ki slabi lase, ki tako postanejo tanki in lomljivi. Lasišče tako postane dovzetno za mikrobe in parazite, posledica česar so bolezni las in lasišča. Zvečer je potrebno lase razčesati, da se z njih odstranijo vse negativne informacije, ki so se nabrale čez dan. V ta namen je potrebno uporabljati lesene glavnike iz breze, bora, hrasta, macesna, brina, najmočnejše energijsko delovanje pa imajo glavniki iz lesa sibirske cedre.

Vse kar niste vedeli o laseh

ALI STE VEDELI?

  • Če ima človek nejasne misli in ne more videti rešitve določenega problema, je potrebno razčesati lase in glava se bo v trenutku zbistrila.
  • Če se ne morete skoncentrirati na neko težko nalogo, ki vam ne gre in ne gre, razčesite si lase, nato pa jih spnite v trden čop na zatilju in vse misli in moči bodo usmerjeno delovale za uresničitev cilja.
  • Pri človeku z dolgimi lasmi mnogo bolje deluje intuicija.
  • Večerno česanje ali krtačenje las, odstrani vse probleme, ki so se čez dan »ujeli« v lase.
  • Znana je hipoteza, da lasje hranijo spomin, zato je priporočljivo,
    Leseni glavniki – najboljša izbira za vaše lase

    da si študentje pred izpitom ne strižejo las.

  • Če želite na primer shujšati, je to možno doseči na zelo preprost način: postavite se pred ogledalo in si pričnite razčesavati lase. Pri tem se glejte v ogledalo in si predstavljajte, da ste vitki in privlačni. To ponavljajte vsak dan in kilogrami bodo čudežno izginjali.
  • Misli imajo dodatno moč realizacije v času, ko si češemo lase, zato naj bo temu namenjena posebna pozornost.
  • Vzhodna astrologija v nasprotju z zahodno opozarja, da vsako človekovo dejanje vpliva na spremembo kvalitete življenja, kar namreč že običajno striženje las lahko korenito spremeni človekovo usodo.
  • Pri striženju je potrebno upoštevati lunarni koledar, torej lase strižemo v času rastočega meseca, če želimo, da rastejo hitreje. Tisti, ki imajo šibke in redke lase, naj se strižejo v času padajočega meseca – lasje bodo rasli počasneje, vendar bodo močnejši in bolj gosti. V času polne lune striženje las ni priporočljivo.
  • Lasje pa niso le antene, ki iz kozmosa in okolice sprejemajo informacije oz. energijo, ampak si energijo tudi »zapomnijo«, kar velja tudi za negativno informacijo, ki jo organizem oddaja v času bolezni, žalosti, stresnih situacijah, zato je potrebno pri striženju, misli usmeriti v to, da s striženjem odstranimo tudi vse težave, bolezni in žalost.
  • Striženje las naj bo poseben obred, pri katerem upoštevajte, da ima močen učinek na energijsko in duhovno stanje, zato mora biti frizer človek, ki izžareva radost, ljubezen in življensko moč, saj vstopa v naše energijsko polje.
  • Lepi in močni lasje so odraz zdravja. Za vzdrževanje zdravih las, pa tudi za popravilo škode, ki jih naredijo negativni vplivi, je pomembno, da lase češemo z glavniki iz naravnih materialov, peremo z naravnimi šamponi in barvamo le z naravnimi barvili.
  • Vsak človek ima barvo las, ki ustreza njegovi energiji in zagotavlja energijsko ravnovesje. Sprememba barve las povzroči spremembo na ravni energije, kar ima lahko za posledico porušenje energijskega ravnovesja.
  • Barve za lase, ki vsebujejo kemikalije, uničujejo strukturo las, ki postanejo mrtvi in s tem nesposobni prevajati kozmično energijo.
  • V slovanskih legendah so lasje pogosto enačeni s sončnimi žarki ali zlatim pšeničnim klasjem.
  • Ohranilo se je veliko preprostih receptov naših babic, s pomočjo katerih so si krepile lase in nohte, ter s tem tudi zdravje. Uživanje prosene kaše je eden od nasvetov. Žlico prosene kaše so v 1 dcl tople vode so namočile večer prej in zjutraj na tešče popile.

Bojana Zmazek Mesec

za revijo BOGATSVO ZDRAVJA

Vir Maria Ana Kolman www.sebur.si

 

 

Naslovna fotografija : to credit: betsyjons via Visualhunt.com / CC BY-SA

Komentar

Napiši komentar