Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
MATCHA PREMIUM BIO 50 G, KEIKO CLASSIC (VREČKA)

MATCHA PREMIUM BIO 50 G, KEIKO CLASSIC (VREČKA)

 35,00 z DDV

Matcha Premium

Matcha Premium je pridelana na tradicionalen način. Čajevce popolnoma prekrijejo s ponjavami in jih zaščitijo pred direktno svetlobo sonca. To upočasni njihovo rast, lističi pa ohranijo veliko klorofila, kar se kaže tudi v izraziti temno zeleni barvi čaja. Obrane lističe obdelajo s paro, posušijo in odstranijo vsa stebelca. Po tem postopku od prvotnega obiranja ostane le okoli 10 % pridelka, ki se imenuje tencha. Čaj tencha nato v tradicionalnih kamnitih mlinih zmeljejo v fin prah in dobijo končni izdelek, ki se uporablja pri japonski čajni ceremoniji.

Šatulja vsebuje 50 g hermetično zaprtega čajnega prahu.

Vam je izdelek všeč in bi ga želeli deliti?

Opis

MATCHA PREMIUM

Matcha Premium prihaja iz kraja Kagoshima na Japonskem. Pridelana je na tradicionalen način in sodi med klasične matcha čaje. Čajevce popolnoma prekrijejo s ponjavami in jih zaščitijo pred direktno svetlobo sonca. To upočasni njihovo rast, lističi pa ohranijo veliko klorofila, kar se kaže tudi v izraziti temno zeleni barvi čaja. Obrane lističe obdelajo s paro, posušijo in odstranijo vsa stebelca. Po tem postopku od prvotnega obiranja ostane le okoli 10 % pridelka, ki se imenuje tencha. Čaj tencha nato v tradicionalnih kamnitih mlinih zmeljejo v fin prah in dobijo končni izdelek, ki se uporablja pri japonski čajni ceremoniji. Matcha Premium poskrbi za pravo ravnovesje med grenkim in sladkim okusom napitka. Ima rahlo oreškasto aromo in intenziven vonj.

Splošno in priprava

Vsebuje malo kofeina, vendar tako kot vsi zeleni čaji, vsebuje tudi aminokislino L-teanin, ki poskrbi za sproščajoč občutek  in hkrati poveča sposobnost koncentracije.
 Ko pijemo matcha čaj, dejansko zaužijemo zelene lističe in s tem toliko več antioksidantov, mineralov in vitaminov, ki so prisotni v zelenem čaju.


 Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela (chawan). Zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa (chasen), da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa (chashaku), dobra pa bo seveda tudi navadna čajna žlička. V skodelo damo zvrhano dozirno žličko čaja, nato pa čez vlijemo 1- 1,5 dl vroče vode , ki naj ima približno 80°C. Z metlico najprej počasi razpustimo čaj, nato z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko peno na vrhu. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki  je najbližje vašemu okusu.