Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 32,50

DLux 1000 – Vitamin D

 10,95 z DDV

DLux 1000 – Vitamin D

S sladilom.
DLux 1000 je naravno priročno ustno pršilo, ki omogoča ohranjanje zdrave ravni vitamina D in zagotavlja odlično oskrbo s tem dragocenim vitaminom. Je izvrstno in učinkovito nadomestilo tablet, kapsul ali kapljic, ki jih je treba praviloma zaužiti z vodo, in izjemno priročen za osebe, ki težko požirajo ali imajo težave z želodcem ali črevesjem.

Strokovnjaki Cardiff Univerze so testirali DLux in ugotovili, da edino zagotovi takojšnjo absorpcijo več kot tretjine razprška prek ustne in podjezične sluznice. Zaradi drugih sestavin in mikro emulzije, je absorpcija DLux vitamina D blizu intravenski.
1 razpršek vsebuje 1000 i.e. (25 mcg) vitamina D3. Je z okusom mete in je primeren tudi za vegetarijance.

Izdeleki DLux so bili zasnovani in razviti v sodelovanju z Janom de Vriesom, cenjenim strokovnjakom z več kot štiridesetimi leti izkušenj in pionirjem na področju zdravstvenega varstva.

DLux 1000 je nagrajen izdelek!
Bralci britanske revije CAM so izdelek DLux 1000 razglasili za najboljše vitaminsko-mineralno prehransko dopolnilo leta 2012, angleška avtorica, pevka, voditeljica radijskih in televizijskih oddaj, Janey Lee Grace, pa je izdelku DLux 1000 podelila naziv najbolj inovativnega prehranskega dopolnila leta 2011. “Navdušeni smo bili nad priročnostjo tega ‘sončnega’ oralnega pršila, ki se zlahka prilega v vsako torbico.”

Na zalogi

Vam je izdelek všeč in bi ga želeli deliti?

Dodatne informacije

za koga

DLux je namenjen vsem, ki: iz kakšni koli razlogov niso vsaj nekaj krat tedensko za približno 15 minut z večjim delom telesa brez zaščitnih krem izpostavljeni soncu med 10. in 15. uro; imajo težave z jetri, ledvicami, žolčnikom ali trebušno slinavko, ki imajo celiakijo ali kakšne druge težave s črevesjem, kar moti pretvorbo vitamina D v hormon; jemljejo zdravila, ki motijo presnovo vitamina D (antiepileptiki, hipnotiki, zdravila za zniževanje holesterola…); imajo preveč kilogramov, saj na vsakih 10 odstotkov višjega indeksa telesne mase, lahko pričakujejo 4,2 odstotka nižje ravni vitamina D; so noseče ali dojijo in same nimajo dovolj vitamina D, ker bo njegovo pomanjkanje prisotno tudi pri plodu ali dojenčku; mislijo, da s hrano lahko dobijo dovolj vitamina D, saj ga v hrani skoraj ni. DLux 1000 je dopolnilni vir vitamina D in kot tak primeren tudi za: • vegetarijance, • obolele za celiakijo, • nosečnice in doječe matere, • diabetike.

koristi

Dolgo časa je veljalo, da je vitamin D pomemben le za zdrave in močne kosti, zato so ga predpisovali predvsem dojenčkom za preprečitev oziroma zdravljenje rahitisa. V zadnjem desetletju znanstveniki ugotavljajo, da so s pomanjkanjem tega vitamina povezane številne bolezni in ne zgolj rahitis. Število raziskav drugih vitaminov v enem letu se skoraj ne spreminja, število študij o koristnosti vitamina D pa se je v zadnjih letih potrojilo: v letu 2000 je bilo opravljenih 1142 raziskav, v letu 2012 pa 3877. Zdi se, da je "sončni vitamin" postal najpomembnejši vitamin pod soncem, in mnogi prisegajo, da upravičeno. Število zdravstvenih težav, od manjših težav do resnih bolezni, pri katerih so ugotovili vpliv pomanjkanja vitamina D oz. pri katerih vitamin D pomaga pri preprečevanju in zdravljenju, se nenehno povečuje. Mehanizmi delovanja vitamina D, ki se spremeni v hormon, so zelo zapleteni. Dejstvo, da le-ta vpliva na vsako našo celico, in izražanje več kot 3000 genov zgovorno pojasnjuje, zakaj je vpliv vitamina D tako vseobsegajoč. V Evropski Uniji je bila leta 2006 sprejeta direktiva ES1924/2006 o prehranskih in zdravstvenih trditvah na živilih, na podlagi katere so bila določena enotna pravila označevanja. Na podlagi te uredbe je na izdelkih, ki vsebujejo vitamin D, dovoljeno navajati naslednje zdravstvene trditve. Vitamin D prispeva k: – normalni absorpciji / uporabi kalcija in fosforja. – normalni ravni kalcija v krvi. – ohranjanju zdravih kosti. – delovanju mišic. – ohranjanju zdravih zob. – delovanju imunskega sistema. Vitamin D ima vlogo pri delitvi celic. O vseh koristih vitamina D se pozanimajte v strokovni literaturi, verodostojnih spletnih straneh in pri svojem zdravniku.

delovanje

Ker sodi vitamin D3 med v maščobi topne vitamine, pripravek DLux 1000 temelji na oljni osnovi (s kokosovim oljem kot srednjeverižnim trigliceridom), kar zagotavlja, da se vitamin D3 v telesu hitreje in bolje absorbira. Druge sestavine zagotavljajo enakomerno prisotnost vitamina D od prvega do zadnjega razprška. Pršilo je najbolj učinkovito, če ga razpršimo neposredno pod jezik. Vitamin D3 se skozi sluznico absorbira neposredno v kri. blank

uporaba

1 razpršek vsebuje 1000 i.e. (25 mcg) vitamina D3, kar predstavlja 500 % priporočenega dnevnega odmerka, ki je bil določen s Pravilnikom o prehranskih dopolnilih RS. Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) določa, da so sprejemljive zgornje količine dnevnega vnosa vitamina D za otroke od rojstva do enega leta 25 µg (1000 IE), od 1 do 10 leta 50 µg (2000 IE) in od 11 leta naprej, vključno za nosečnice in doječe matere, 100 µg (4000 IE). Vsebina razpršila zadošča za 100 razprškov. V času zime, ko je sončne svetlobe in posledično možnosti za naravno tvorjenje vitamina D pod vplivom sončnih žarkov manj, priporočamo zaužitje višje količine DLux 1000, na vsakih 25 kilogramov teže en razpršek. Povprečno za ohranjanje zdrave ravni vitamina D v telesu odraslega človeka zadošča zaužitje 3 razprškov DLux 1000 na dan. Izdelek je prehransko dopolnilo. Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Hraniti nedosegljivo otrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Čezmeren vnos vitamina D izjemno redko povzroči zastrupitev. Znaki so zmanjšan tek, slabost, bruhanje, žeja, pogosto uriniranje, občutek utrujenosti, zmedenosti, nervoze in visoki krvni tlak. Zdravstvene težave zaradi prevelikih količin vitamina D so sila redke in jih z normalnim vedenjem ne moremo povzročiti. Ocenjujejo, da bi težave nastale, če bi dnevni odmerki presegali 50.000 IE.

vsebina

Sestavine: prečiščena voda, ksilitol (brezovo sladilo), akacijev gumi (gumi arabika – stabilizator), kolekalciferol (vitamin D3 v kokosovem olju), sončnični lecitin (trikalcijev fosfat, riževa moka), citronska kislina (sredstvo za uravnavanje kislosti), kalijev sorbat (konzervans). En razpršek zagotavlja 1000 i.e. (25 mcg) vitamina D3. Pršila DLux 1000 ni treba hraniti na hladnem. Vitamin D3 je bil pridobljen iz lanolina, ki izvira iz volne ovac, vzrejenih za pridobivanje volne v Avstraliji, vendar razpršilo ne vsebuje lanolina. Izdelano v Veliki Britaniji.