Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
Suzana Kranjec: Življenje BREZ GLUTENA

Suzana Kranjec: Življenje BREZ GLUTENA

 38,00 z DDV

Knjiga bo v pomoč in razmislek:
− bolnikom s celiakijo,
− alergikom na jajca in mleko,
− vrtcem, šolam in drugim ustanovam, vpletenim v procese priprave brezglutenske prehrane,
− pa tudi zdravim ljudem, ki želijo izboljšati svoje počutje, življenjski slog.
Ključni poudarki iz knjige:

− Poglavitni dejavniki za kakovostno življenje s postavljeno diagnozo celiakija:
ozaveščenost in samodisciplina bolnika ter pripravljenost sodelovanja vpletenih.

− Celiakija kot način življenja, neobremenjujoč za okolico.

− Odstiranje tančice na področjih psihosocialnega počutja kroničnih bolnikov in psihologije prehrane.

− Brezhibna čistoča v brezglutenski kuhinji – tolmačena docela drugače kot v običajni.

− Podrobna razlaga brezglutenskih deklaracij in predstavitev tovrstnih živil, nakup le-teh, uporaba posode in kuhinjskih pripomočkov.

− Pravilna priprava in organizacija brezglutenskih obrokov v domači in šolskih kuhinjah oz. obratih javne prehrane.

− Brezglutenski obrok naj nikakor ne bo skupek predelanih industrijsko pripravljenih živil brez glutena, ampak vselej živa hrana, ki telo oskrbuje z energijo.

− Pomen telesnih vaj; predstavitev či-gong vadbe in taoističnih vaj, namenjenih tudi krepitvi notranjih organov.

− Povzetki in preglednice: dovoljeno/prepovedano, priporočeno/odsvetovano

− 137 receptov v sliki in besedi.

− Preko 680 fotografij, ki čtivo naredijo nazorno in bralcu prijazno.
Pisci spremnih in dodanih besedil ter strokovni pregled:
mag. Petar Papuga, dr. med., specialist za akupunkturo,
Tanja Jezerc Križanič, dr. med., spec. splošne medicine,
Marija (Pika) Bensa, specializantka psihoterapije,
Breda Kojc, dipl. m. s., Slovensko društvo za celiakijo,
Nataša Forstner Holešek, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, Slovensko društvo za celiakijo
Še beseda o knjigi:

Knjiga Življenje BREZ GLUTENA avtorice Suzane Kranjec je zaradi specifične vsebine tako rekoč osebni vodnik za bolnika s celiakijo, ne glede na to, koliko časa je že na dieti. Knjiga je zaradi več kot 130 brezglutenskih receptov in koristnih nasvetov, kot so kako živeti brez glutena, katere so pasti v kuhinji pri pripravi brezglutenske prehrane, kako nakupovati brez glutena, kje in kako se prehranjevati brez glutena, primerna za vsakogar, ki mora ali zgolj želi iz prehrane izločiti gluten. Dodatno je avtorica v knjigi poudarila in predstavila tudi zdrav način življenja. V Slovenskem društvu za celiakijo zato delo naše članice Suzane Kranjec podpiramo in smo veseli doprinosa na področju ozaveščanja, informiranja in izobraževanja bolnikov s celiakijo.
Domen Fras, predsednik Slovenskega društva za celiakijo

Knjiga, ki je pred vami, je rezultat dela in življenja bolnice, ki se ni spopadla s svojo boleznijo, pač pa jo je vzela za svojo, se ji do neke mere prilagodila, po drugi strani pa ji ni dopustila, da bi jo prikrajšala za številne radosti življenja. Vse to nesebično deli z bralci v želji, da bi bila zanje ta pot lažja. Knjiga je poučna tudi za nas zdravnike, saj v naglici, v kateri vsakodnevno delujemo, pogosto, čeprav povsem nehote, pozabimo, kakšne bitke naši bolniki bijejo pri na videz povsem banalnih zadevah.
Tanja Jezerc Križanič, dr. med., spec. splošne medicine

Znanje postane resnično šele takrat, ko ga doživimo v praksi. Pričujoča knjiga je sad osebno doživete izkušnje in didaktičnega dojemanja vseh podrobnosti življenjskega sloga, ki utegnejo koristiti tudi najbolj zdravim zemljanom.
Avtorica nam s srčno iskrivostjo opisuje metodo pozitivnega mišljenja in zaupanja vase, ki jo je skozi spremembo življenjskega sloga postavila nazaj v zdravo in ustvarjalno življenje. Uglašenost misli in dejanj nas popelje v boljši, upanja vreden jutri. Zato bodimo veseli vsake nove misli in izkušnje, ki se bo porodila na dozorelih sadovih znanja gospe Suzane Kranjec.

mag. Petar Papuga, dr. med., specialist za akupunkturo
Suzani Kranjec, profesorici matematike in pedagogike, so pred trinajstimi leti postavili diagnozo celiakija. Svoje dotedanje, gurmanskih užitkov polno življenje, je zamenjala za dosledno (doživljenjsko) brezglutensko dieto. Slednja je, seveda podprta tudi z načrtnim udejstvovanjem na bolničinem gibalnem in prenekaterih drugih področjih, botrovala kakovostnejšemu, predvsem pa mnogo bolj osmišljenemu načinu življenja, kot ga je Suzana živela prej. V knjigi avtorica, ki je tudi članica Slovenskega društva za celiakijo, svojo izkušnjo bolezni deli s sebi enakimi. Nagovarja jih k splošnemu bolj zdravemu načinu življenja, predvsem pa nesebično predaja naprej svoje znanje o zakonitostih brezglutenske kuhinje. Zanj je bila, mimogrede, že nekajkrat nagrajena s poimenovanjem naj kuharice podružnice, in sicer za svoj kruh in sladice. Zadnja štiri leta je aktivno delovala tudi v izvršnem odboru ljubljanske podružnice, kjer je na srečanjih in kuharskih tečajih podrobneje predstavljala zdrav način življenja z brezglutensko dieto. Na njeno pobudo se danes odvijajo celo kuharske delavnice za najmlajše člane, ki so kajpada najiskrenejši kritiki kulinaričnih stvaritev. Knjiga Življenje brez glutena je sad znanja, sicer usvojenega zavoljo ugotovljene prehranske omejitve, a zato še kako s pridom uporabljenega! In ne nazadnje to znanje ni posredovano naprej zgolj z namenom ogibanja glutenu, temveč tudi izboljšanja posameznikovega počutja in življenja na splošno. Skozi njen brezglutenski vsakdan avtorico lahko spremljate tudi na blogu
http://brezglutena-zavsakogar.blogspot.com/.

Vam je izdelek všeč in bi ga želeli deliti?