Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja Spletne trgovine Sowelu “znanje iz narave” so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

NAROČILO IN DOBAVLJIVOST IZDELKOV

DOBAVNI ROK

Izdelke boste prejeli predvidoma v roku 3-8 delovnih dni, odvisno od zaloge. Ob morebitnih odstopanjjih pri dobavi posameznih izdelkov, vas bomo o tem obvestili. V primeru daljšega roka dobave vas bomo prav tako o tem obvestili in se potrudili, da bo izdelek v najkrajšem možnem času pri vas. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh ( poštnina je v tem primeru zaračunana glede na vrednost posameznega paketa). Pri izdelkih, ki jih ni na zalogi, je dobavni rok lahko daljši. V primeru, da posameznega izdelka ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam tega ne dostavimo in vas o tem obvestimo. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ne bo dobavljiv, tudi povrnemo denar.

STROŠKI POŠILJANJA

Slovenija – Znotraj Slovenije veljajo stroški pošiljanja po spodaj navedenih pogojih.

Za našo spletno trgovino, dostavo izdelkov opravlja podjetje GLS Slovenija.

Potek dostave: 
V kolikor ne boste stopili v stik z dostavljavcem, vam bo ta pošiljko poskušal ponovno dostaviti še 2x (po prvem poskusu dostave). V primeru, da ponovna dostava ne bo uspešna, se paket vrne pošiljatelju. Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotavljamo, da naročeno blago izročimo pravemu naročniku.

V primeru plačila po povzetju naročene izdelke plačate ob prevzemu družbi GLS z gotovino ali kartico.

S 1.4.2019 vam bo PETROL ob morebitnem prevzemu paketov pri njih, pričel v vseh svojih poslovalnicah dodatno zaračunavati storitev vročanja paketa kupcu (0,45 €) in storitev obdelava odkupnine (1,05 €) tudi prejemnikom GLS paketov. Za vročitev paketa brez odkupnine, bo tako potrošnik plačal 0,45 €, za vročitev paketa z odkupnino pa 1,50 €. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.

V primeru, da ga vas običajno v dopoldanskem času ni doma, lahko naročite dostavo na drug naslov oz. v službo. Službeni naslov lahko vpišete že v vaši spletni košarici ali pa ga GLS-ju sporočite na dan pripravljenega paketa do polnoči preko portala Mojpaket.eu ob vašem naročilu storitve GLS FlexDeliveryService.

Pri nakupu nad 70 € je dostava brezplačna. Pri nakupu do 70 € vam bomo zaračunali dostavo v višini 4,88 EUR. Strošek dostave je vračunan v kupnino kot ločena postavka. Večina izdelkov bo dobavljena v roku od 3 do 8 delovnih dni od naročila (plačilo po povzetju) oz. od plačila predračuna (predračun). V kolikor bodo v naročilu različni izdelki, različnih dobaviteljev, je možnost, da paket v takem primeru, lahko prispe tudi ločeno od ostalih izdelkov.

-Cena dostave s plačilom po predračunu znaša 4,88 eur in je enaka za celotno dostavo po Sloveniji .

-Cena dostave s plačilom po povzetju in PayPal znaša 4,88 eur in je enaka za celotno dostavo po Sloveniji, izjemoma kadar je pošiljka oddana po povzetju preko Pošte Slovenije, ki si za storitev odkupnine zaračuna provizijo.

-Dostavo za nakup nad 70 eur, krije naše podjetje.

Dostavo, po potrebi, za nas izvaja med drugim tudi Pošta Slovenije, in sicer v svojem delovnem času.

Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije obračuna strošek vplačila plačilnega naloga BN02/UPN. Ta strošek v vrednosti 1,05 EUR do 98,00 eur, krije krije kupec in v dostavi in na predračunu ni obračunano. V kolikor znesek računa znaša več od zgoraj navedenega, pa vam Pošta Slovenije (Poštar) ob prevzemu paketa zaračuna strošek vplačila po spodaj navedenih cenah.

1,05 EUR za vrednost odkupnine do 98,00 EUR
1 % od vrednosti za vrednost odk. nad 98,00 do 501,00 EUR
5,36 EUR za vrednost odk. nad 501,01 EUR.

NAČIN PLAČILA

Znotraj Slovenije lahko izbirate med naslednjimi načini plačila:
– Po predračunu (enotna cena)
– Po povzetju ali PayPal (enotna cena, v primeru pošiljanja po Pošti Slovenije si zaračunajo strošek vplačila)

Gotovina:
Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, v kolikor je dostava dogovorjena individualno po elektronskem sporočili ali na našo gsm št. 030 453 000, kot je na izbiro v spletni trgovini.

Predračun:
Ustvari se predračun. Na dokumentu je zapisana številka transakcijskega računa ter sklicna številka. Plačate po predračunu na transakcijski račun SOWELU – ZNANJE IZ NARAVE, Matej Mesec s.p. (po plačilu lahko to potrdite preko e-naslova info@znanje-narave.si. Pazite, da boste vpisali pravilno sklicno številko. Nekatere banke zahtevajo vpis dodatnih “ničel” (npr. 00 pred podanim sklicem).

V kolikor imate spremembo na računu, želite račun preklicati, po že oddanem naročilu, nam prosim javite v nakjrajšem možnem času, ter najkasneje 24 ur od oddanega naročila, na info@znanje-narave.si.

Nobeden izmed načinov plačila ne spremeni cene produktov!

POTRDITEV NAROČILA

Po oddaji spletnega naročila vam bomo po elektronski pošti poslali potrditev naročila z vsemi pomembnimi podatki. Prosimo vas, da te skrbno preverite. Če želite naročilo spremeniti ali preklicati, nas o tem obvestite v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v roku 24 ur. O odstopu kupec podjetje obvesti preko e-naslova info@znanje-narave.si. Najkasneje en delovni dan po prejemu naročila boste prejeli potrditev naročila z navodili glede plačila po elekronski pošti. Naročene izdelke bomo pripravili takoj po prejemu plačila.

DOSTAVA NA DRUG NASLOV

V kolikor, želite z izdelkom nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da izbrane izdelke pošljemo na drug naslov, vam pa izstavimo račun.

VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene na spletni strani se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Pridružujemo si pravico do spremembe opisov in cen posameznih izdelkov, brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja v celoti.

ARHIVIRANJE POGODBE

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja SOWELU –  ZNANJE IZ NARAVE, Matej Mesec s.p, Kresniški vrh 13b, 1281 Kresnice. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov info@znanje-narave.si.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov – GDPR.

Z nakupom soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za namene internega arhiva, statistike ter obveščanja o novostih in ponudbah. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov (Ur. list RS št. 98/2004), obenem pa dovoljuje, da podjetje upravlja z njegovimi osebnimi podatki, ki jih v nobenem primeru ne bo posredovala tretjim osebam.
Vaše osebne podatke bomo hranili v tajnosti in jih ne bomo posredovali tretji osebi brez vašega predhodnega privoljenja. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da v roku 7 dni začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za namene neposrednega trženja.

REKLAMACIJE

V kolikor kupec prejme poškodovano blago, je dolžan o tem obvestiti prodajalca takoj po prejetju pošiljke in se v osmih dneh od prejema blaga, dogovoriti za način vračila. Poškodovano blago mora vrniti prodajalcu, prodajalec pa mu je dolžan najkasneje v treh do osmih dneh od prejema blaga poslati ustrezno blago. V primeru, da kupec uveljavlja reklamacijo, mu je dolžan prodajalec takoj, ko je mogoče, zamenjati poškodovano blago ali vrniti plačan znesek, če je reklamacija upravičena.

NAKUP VSTOPNIC ZA DOGODKE IN PREDAVANJA – Reklamacije vstopnic

V skladu z 12. točko 43.člena Zakona o varstvu potrošnikov potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku. Glede na navedeno zakonsko izjemo, v skladu s katero potrošnik nima pravice do odstopa od nakupa vstopnic, so vsa naročila vstopnic obvezujoča, ne glede na način naročila (po telefonu, elektronski pošti ali preko spleta). Vstopnic za vse prireditve v Sloveniji, ki so bile kupljene preko spletne strani www.znanje-narave.si, ni mogoče vrniti in zanje zahtevati vračila denarja,

V primeru odpovedi dogodka ali spremembe datuma prireditve je za urejanje nastale situacije in vračilo denarja v vseh primerih odgovoren organizator prireditve. Ob nastanku navedenih okoliščin bo podjetje SOWELU – ZNANJE IZ NARAVE Matej Mesec s.p., kupce vstopnic v najkrajšem možnem času obvestil o kontaktnih podatkih organizatorja in možnostih vračila denarja.

V primeru izgubljenih ali ukradenih vstopnic, kupec ni upravičen do povračila stroškov, zamenjav ali nadomestnih vstopnic.

CENE IN DDV

Podjetje je DDV zavezanec, zato se DDV obračunava v skladu z zakoni.

KONTAKT SPLETNE TRGOVINE SOWELU – ZNANJE IZ NARAVE

SOWELU- ZNANJE IZ NARAVE, Matej Mesec s.p

Kresniški vrh 13 b,
1281 Kresnice, Slovenija
info@znanje-narave.si
Kontaktirajte nas,

z veseljem Vam bomo pomagali pri vaših željah in vprašanjih.
– telefon: + 386 (0)30 453 000
– e-pošta: info@znanje-narave.si