Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00

Nota vonja: 1 / 3

Prikaz 5 rezultatov

Eterično olje: Bosvelija

 6,70 z DDV

Bodičasto drevo bosvelije z majhnimi belimi cvetovi izvira iz Bližnjega vzhoda.

Bosvelija uničuje kužne klice, bakterije in glivice. Pomaga pri okužbi dihal in krepitvi imunskega sistema. Upočasni in poglobi dihanje, zato se pogosto uporablja za sproščanje in meditacijo.

Eterično olje  pridobivajo s parno destilacijo smole. Ima svež citrusni vonj, s pridihom limone ter lesnim in balzamičnim podtonom.

Eterično olje: Cimet

 9,50 z DDV

Cimet deluje proti glivicam, bakterijam in virusom. Ogreje telo in dušo.

Cimet je eksotično drevo s prepoznavnim dišečim lubjem rjaste barve. Najpogosteje raste na območju Šri Lanke, Madagaskarja in Sejšelov. Cimetovec lahko zraste tudi do 10 metrov v višino, vendar je tipična višina gojenih dreves do 1,5 metra. Drevo z dišečim lubjem ima ovalne liste, bele cvetove ter modre in bele jagode.

Eterično olje cimeta hitro prepoznamo po orientalskem podtonu vonja.

Eterično olje: Rožni Les

 8,50 z DDV

Rožni les lajša utrujenost, živčnost in stres. Eterično olje rožnega lesa pomaga pri regeneraciji celic in tkiv, zaradi česar je dragocena sestavina za nego suhe, občutljive, vnete in zrele kože.

Rožni les pridobivajo iz istoimenskega drevesa, ki izvira iz brazilskega deževnega gozda. Drevo je danes močno ogroženo in zato zaščiteno. Eterično olje rožnega lesa v naši ponudbi prihaja iz Indije, kjer drevesa po sečnji ponovno posadijo, tako da se njihovo število ne zmanjšuje.

Eterično olje: Nageljeve Žbice

 5,30 z DDV

Nageljnove žbice so močno sredstvo proti bakterijam, glivicam in virusom. Grejejo, pomirjajo in pospešujejo prekrvavitev. Blažijo bolečine v mišicah, vezeh in sklepih.

Eterično olje: Bazilika

 6,00 z DDV

Bazilika izvira iz Afrike, danes pa je razširjena po celotnem območju Azije, Amerike in Evrope. Je močna aromatična, enoletna rastlina. Zraste 20-40 cm visoko. Lepši vonj imajo nizke rastline, ki imajo tudi manj listov.

Bazilika odpravlja miselno utrujenost, bistri um, blaži glavobole in migrene. Zmanjšuje težave z dihali, saj uničuje klice, odpira dihalne poti in blaži kašelj. Deluje tudi kot analgetik in proti krčem. Odganja mrčes.

Eterično olje bazilike se pridobiva s parno destilacijo listov in cvetnih vršičkov. Olje je tekoče, svetlo zelene do rumene barve. Vonj je čist in svež s pridihom črnega popra. Zaradi sladkega rastlinskega vonja se eterično olje bazilike odlično ujame v različnih mešanicah.