Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00

Poreklo: Španija

Prikaz 2 rezultatov

Eterično olje: Timijan

 6,50 z DDV

Timijan je zdravilna raslina, zraste od 10 do 40 cm. Pokončna štiriroba stebla so kratko dlakava. Listi so dolgi od 4 do 10 mm, so eliptični, kratko cepljeni ali sedeči, na spodnji strani sivo dlakavi, na zgornji strani pa so gladki in imajo zavihane robove. Uporabljamo ga tudi v kulinariki.

Timijan preprečuje okužbe, zlasti pri kroničnih okužbah dihal. Krepi odpornost in blaži kronično utrujenosti. Pospešuje prekrvavitev in rahlo povečuje krvni tlak; lajša revmatične in osteoartritične bolečine.

Eterično olje: Žajbelj

 7,70 z DDV

Žajbelj je droben, vednozeleni polgrmiček z olesenelimi stebli. Ima sivkaste liste in modre do škrlatne cvetove. Doseže višino do 40 cm. Listi so eliptični, na krakih pecljih ali pa sedeči. Vsi nadzemni deli so prerasli z dlakastimi žleznicami, ki izločajo eterično olje. Slednje varuje rastlino pred izsušitvijo v močnih poletnih pripekah. Ima svetlovijoličaste cvetove, ki se na koncu stebla zbirajo v rahel grozd.

Žajbelj izvira iz južne Evrope in Sredozemlja. Je izjemno aromatično kuhinjsko zelišče, uporablja pa se ga tudi kot zdravilno zelišče.

Žajbelj pospešuje izkašljevanje, deluje proti bakterijam in glivicam, lajša revmatične bolečine, pomaga pri kožnih obolenjih, kot sta luskavica in dermatitis. Posnema delovanje estrogena, zato je priporočljiv v obdobju menopavze. Eterično olje žajblja je zelo učinkovito v proticelulitnih pripravkih.