Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
SMARAGDNI GOZD ŽELJA, Petra Šuštar

SMARAGDNI GOZD ŽELJA, Petra Šuštar

 23,00 z DDV

Slikanica Smaragdni gozd želja ni čisto običajna slikanica. Gre za pravljično meditacijo, ki pomaga občutiti in sprostiti čustva z negativnim predznakom (žalost, strah in skrbi) ter v nadaljevanju odkriva naše srčne želje in prinese pogum za njihovo uresničitev.

Vam je izdelek všeč in bi ga želeli deliti?

Opis

Slikanica Smaragdni gozd želja ni čisto običajna slikanica. Gre za pravljično meditacijo, ki pomaga občutiti in sprostiti čustva z negativnim predznakom (žalost, strah in skrbi). V nadaljevanju odkriva naše srčne želje in prinese pogum za njihovo uresničitev.

Pravljična meditacija je namenjena večkratni uporabi, saj se lahko med junake smaragdnega gozda vračamo znova in znova. Namenjena je otrokom in odraslim, ki želijo ponovno prepoznati otroka v sebi. Otroka, ki verjame, da je na svetu mogoče prav vse.

Popotovanje skozi smaragdni gozd je nekaj posebnega tudi zaradi čudovitih ilustracij Zorane Živić, ki je v slikanico vlila mehko toplino in jo začinila s pravljično čarobnostjo.

»Pravljična meditacija Smaragdni gozd želja je slikanica, ki žari. Meditacija, s katero se odpeljemo v (svoj) gozd želja nas nagovarja, da se potopimo v ljubeznivost do sebe, v občutenje lepote, v dih in izdih, kar življenje v svojem bistvu je. Petra Šuštar, avtorica meditacije, nas milo uči pogleda vase, iskanja svoje poti, potapljanja v čarobnost. V smaragdnem gozdu zagledamo svojo lastno lepoto, in ko jo začutimo, takrat šele lahko njen čaroben odsev odslikamo svetu. Čarobne, mile, sončne, nežne ilustracije Zorane Živić so tako prvinsko spojene z besedilom knjige, da lahko le vzkliknemo: »Ta knjiga je bila že napisana v vesolju, avtorici sta jo le pogumno prenesli v naš svet.« Prepričana sem, da bo slikanica pomagala prebuditi našega notranjega otroka, ki je v vsakem izmed nas ne glede na našo starost. Čudovita pravljična meditacija ne bi smela manjkati na nobeni knjižni polici, ne domači, ne šolski.«

Sabina Burkeljca, univ. dipl. bibliotekarka, prof. slovenščine, šolska knjižničarka in recenzentka.