Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
ZDRAVILNE ZGODBICE (komplet) 1. in 2. del Zdravilnih zgodbic

ZDRAVILNE ZGODBICE (komplet) 1. in 2. del Zdravilnih zgodbic

 44,98 z DDV

Zgodbice so za naše otroke ključnega pomena, saj jih učijo različnih vedenj in jim omogočajo, da hitreje predelajo čustva in prerastejo težave.

Ni na zalogi

Vam je izdelek všeč in bi ga želeli deliti?

Opis

Opis knjige

Priročnika slovenskih avtoric Mie Bone in Petre Julie Ujawe sta namenjena tako staršem, malčkom in otrokom do vstopa v osnovno šolo. Vsebuje zgodbice, spisane s skrbno izdelanimi jezikovnimi vzorci, ki spodbujajo osvajanje osnovnih razvojnih nalog in razreševanje težav v prvih letih malčkovega življenja.

Vsebina: težave z govorom, izbruh trme, uspavanje, jezikanje, ljubosumje, deljenje igrač …

Nova dognanja nevroznanosti

Nova dognanja nevroznanosti, torej znanstveni dokazi, pričajo, da prav vse, kar se otroku zgodi, vpliva na razvoj njegovih možganov in posledično vpliva na razvoj njegove identitete, občutka jaza in sistema njegovih prepričanj o življenju. To, kar otroci pogosto najbolj potrebujejo – sploh v času intenzivnih čustev, ki se v najzgodnejših letih praviloma pojavljajo -, je primerna razlaga o tem, kaj se pravzaprav dogaja.

Komplet vsebuje:

ZDRAVILNE ZGODBICE, 1. DEL    ZDRAVILNE ZGODBICE, 2. DEL

Mnenja strokovnjakov:

Zdravilne zgodbice si zaslužijo ime zdravilne, saj z izbranimi vsebinami, toplimi besedami, prepletanjem domišljije in resničnosti, opisi junakov in junakinj, s katerimi se otroci identificirajo, delujejo kot ‘obliž na rano‘, kot sporočilo staršem, da ovire niso nepremostljive.

Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, razvojna psihologinja 

Pred nami je odličen priročnik za starše, ki temelji na razvojno psiholoških spoznanjih, in zbirka prijetnih zgodb za otroke, ki bodo olajšale marsikatero njihovo stisko.

Doc. dr. Katarina Habe, psihologinja

Starši lahko ob skupnem branju z otroki preverijo zdravilnost posameznih zgodbic, obenem pa jim zgodbice nudijo priložnost za iskren in spoštljiv pogovor z otroki o določeni temi. Še posebno vrednost imajo zgodbice, ki se osredotočajo na podporo otrokovemu razvoju.

Dr. Maša Vidmar, psihologinja

Št. strani: 120

Vezava: trda

Format: 260 x 210 mm

Založba: Didakta

Ilustrator: Anita Petroci, Nina Meglič

Avtorici: Mia Bone in Petra Julia Ujawe