Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
Clarissa Pinkola Estés, Čar zgodbe

Clarissa Pinkola Estés, Čar zgodbe

Original price was: € 10,85.Current price is: € 5,00. z DDV

Zgodbe, ki segajo druga v drugo in se prepletajo, sporočajo, da ljubezen lahko prevlada nad izgubo, da po temi zasije svetloba, da obup lahko preide v upanje.
Zgodba • 44 strani • Trda platnica • Zlatotisk
Na zalogi © 2004 • 12,6 x 17,2 cm

Ni na zalogi

SKU 07196
Kategorija
Vam je izdelek všeč in bi ga želeli deliti?

Opis

POVZETEK

Čar zgodbe vsebuje več zgodbic, ki se kot babuške prilegajo druga v drugo. Skupaj so ganljivo pričevanje o neuničljivem volilu zgodb in o zmagoslavju ljubezni nad izgubo. Clarissa Pinkola Estés sega v globine svojega poznavanja arhetipske psihologije in h koreninam ustnega izročila, ko mojstrsko prepleta grenkobo in sladkost, temo in svetlobo, obup in upanje v čudovito darilo, ki razsvetljuje in daje moč.
O AVTORJU

Dr. Clarissa Pinkola Estés je večkrat nagrajena pesnica, diplomirana jungovska analitičarka in cantadora (varuhinja starih zgodb) v latinskem izročilu. Petindvajset let je bila zasebna psihoterapevtka, poleg tega je vodila Center C. G. Junga v Koloradu. Njena knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi, kompendij dvajsetih pravljic, pospremljenih z razlago in s psihološkimi napotki za notranje življenje, je bila pozdravljena kot klasično in ključno delo o instinktivni naravi žensk. Dr. Estés vodi rastočo Fundacijo Guadalupe, humanitarno organizacijo, med katere poslanstvi je oddajanje hrabrilnih zgodb – po kratkovalovnem radiu – v različne nesrečne kraje po vsem svetu. Je avtorica devetih zbirk zvočnih posnetkov, ki vsebujejo zgodbe ter psihoanalitične razlage. Njena naslednja knjiga je namenjena arhetipu modre starke v pravljicah in njenim zanimivim posebnim darovom, ki jih ima ponuditi ženskam vseh starosti. zapri
ODLOMEK

Za nekatere zgodbe je značilno, da premislek o pravem času, pravem kraju, pravem človeku, pravi pripravi in pravem namenu usmerja k odločitvi, kdaj in ali naj bi jo povedali ali ne. Toda za družinske zgodbe, zgodbe iz lastne kulture in zgodbe iz osebnega življenja velja, da je verjetno vsak trenutek pravi za darovanje zgodbe.
Podobno kot nočne sanje tudi zgodbe pogosto uporabljajo simbolni jezik, torej obidejo ego in persono in potujejo naravnost k duhu in duši, ki prisluhneta starodavnim in univerzalnim naukom, vsajenim vanje. Zaradi tega procesa zgodbe lahko učijo, popravljajo napake, razveselijo srce in razsvetlijo temo, dajejo psihično zavetje, spremljajo preoblikovanje in celijo rane.
V našem času je dobro in potrebno, da smo odločno neodvisni. Vendar je neodvisnost najbolje doseči in podpirati z namerno sovisnostjo v skupnosti drugih duš. Nekateri trdijo, da skupnost temelji na krvnih vezeh, včasih jo narekuje izbira in včasih potreba. In čeprav to drži, so zgodbe neizmerno močnejše težnostno polje, ki povezuje skupino … , navadne in preproste zgodbe, skupne vsem.
Čeprav se razpletajo okoli obvladanih kriz, preprečenih tragedij, vključno s smrtjo, pomoči, ki prihiti v zadnjem trenutku, norih podvigov, nebrzdanega veselja in tako naprej – tkejo zgodbe, ki si jih ljudje pripovedujejo, čvrsto tkanino, ki zmore ogreti najbolj mrzle čustvene in duhovne noči. Tako postanejo zgodbe, ki vzniknejo v skupini, sčasoma izjemno osebne in obenem večne, kajti ko jih vedno znova pripovedujemo, zaživijo svoje življenje.
Na glede na to, ali je vaša družina stara, nova ali šele nastaja, naj ste ljubimec ali prijatelj, skupna doživetja in zgodbe, ki jih nato pripovedujete o njih, pa tudi pravljice, ki jih prinašate iz preteklosti in prihodnosti, osnujejo tisto najbolj bistveno vez.
Ni pravega ali napačnega načina za pripovedovanje zgodb. Mogoče boste pozabili začetek ali sredino ali konec. Že droben žarek sončnega vzhoda skozi majhno okno lahko osrči. Zato se podobrikajte godrnjavim starcem in starkam, naj vam povedo svoje najlepše spomine. Prosite otroke za njihove najsrečnejše trenutke. Vprašajte najstnike o najbolj grozljivih trenutkih v njihovem življenju. Dajte starcem besedo. Vrtite se okoli kroga. Izmamite besedo iz introvertiranih. Sprašujte vse. Videli boste. Vsi bodo začutili toplino in podporo ob krogu zgodb, ki jih boste skupaj ustvarili. zapri
KOLOFON

Prevedla VERA ČERTALIČ
Jezikovno pregledala ANDREJKA MARKOČIČ ŠUŠMELJ
Oblikoval TOMAŽ PLAHUTA
Izdala in založila ZALOŽBA ENO
Natisnil MATFORMAT
Naslov izvirnika THE GIFT OF STORY