Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
KO SE VSE SPREMENI, SPREMNI VSE!

KO SE VSE SPREMENI, SPREMNI VSE!

KO SE VSE SPREMENI, SPREMENI VSE!

Dobro jutro, v drugi dan novega leta. Potrebovala sem natanko cel včerašnji dan, da sem prišla k sebi. Pa ne od žuranja in ponočevanja, temveč od zmedenega jutra, ko sem se zbudila in nisem vedela ali je kaj drugače? Bi moralo biti kaj drugače? Kaj pa sedaj, številka je višja, 2015 je pridrvelo s svetlobno hitrostjo, kako sedaj dalje?

Potrebovala sem konkreten pogovor s prijateljico, ki je hvala bogu še vedno trdno na tleh in jo dnevi kot Novo leto, nič kaj dosti ne ganejo. Jaz pa kot, da bi me spreletelo in zmrazilo, za trenutek nisem vedela, kje imam glavo. Seveda sem prišla do zaključka, da vsi te dnevi, so resnično samo dnevi. Zakaj? Ker je smisel življenja v tem, da si cilje postavljamo vsak dan, vedno znova ne glede na prelomnice, ki so za vse ljudi na svetu ob istem času. Pa so res ob istem času? Seveda ne. Imela sem kar precej prelomnic, še posebno v letu 2014, ki so bile zame in za mojo družino precejšnji zalogaj, izzivi in dosežki, ki nas porivajo naprej.

Pogum, drznost, ki zahteva od nas, da včasih skočimo in plavamo, četudi ne vemo, kam nas nese tok. Vendar vse te izkušnje, nam bogatijo življenje, včasih po trnovi poti, včasih po lepi peščeni poti z čudovitim razgledom. Konec koncev, pa je zaključek, ki mu seveda lahko potegnemo črto tudi zadnji dan leta. Vedno se nekako izkaže, da smo vse te naše življenske lekcije nujno potrebovali, da smo kakršni smo, ravno zaradi vseh teh koščkov, ki sestavljajo mozaik “življenja”, in ko se koščki lepijo, postaja čudovita slika, ki jo bomo morda nekoč z občudovanjem ogledovali.

Delajmo spremembe, tiste dobre spremembe, ki bodo iz nas naredile boljše, kot smo. Vsaka sprememba, naj bo za nas dobra sprememba, morda v trenutku izgleda nakaj brez smisla in brez zgodbe, vendar bodimo potrpežljivi, saj se včasih smisel pokaže čez čas, zato pustimo življenju in življenskim “naključjem“ da nas vodijo. Vse kar lahko storimo je, da odpremo oči in opazujemo znake, opazujemo namige, ki nam jih ponuja. Ko vse nekako delamo po naši začrtani poti, potem ni dneva v letu, ki bo naredil z naslednjim dnevom drastični preobrat, ker bomo vse začrtano delali skozi leto, s trudom dosegli in še predno si bomo pustili, da pride dan, ki bo od nas “zahteval” nove cilje in kljukice v življenju, bodo že zdavnaj oblkjukani in postavljeni novi. Lepo si je postavljati cilje, vendar bodimo pošteni, kolikokrat se jih dejansko izpolni in zakaj se jih ne? Morda ni smisel, da si postavimo cilj, da bomo shujšali, postavimo si cilj, da se bomo imeli radi takšni kot smo in posledično, bomo vse naredili, da se tudi bomo imeli, torej tudi dvignili rit in naredili nekaj počepov. Kajenje, zdravje, telesna teža in še in še tistih tipičnih, že skoraj dolgočasnih obljub, ki jih potem marsikdo ne doseže. Zamenjajmo besede, zamenjajmo cilje in jih iskreno pošljimo v vesolje, ki nam bo zagotovo odgovorilo, če je naš namen iskren in želja dovolj velika. Pa to ne pomeni, da čakamo, iz nič, ni nič, torej pošljimo “gor” željo, da dobimo moč, voljo in rešitev. Recimo si rajši, imela se bom rada ( v bistvu še bolje IMAM SE RADA), delam dobro, dosegla bom vse, ker vem da zmorem. Zaslužim si le najboljše. Misli naravnajmo na dobro, uporabljajmo pozitivne besede, stavek sestavimo iz dobrih besed, pomen bo ostal isti, vesolje pa ga bo veliko lažje izpolnilo. Zahvalimo se za vse kar imamo in smo resnično hvaležni, za vse ljudi, ki so prišli ali pa tudi odšli iz življenja, za vsak sončni vzhod, za vsak sprehod v naravi, za vsako malenkost, ki je vredna včasih več kot najdražja stvar na svetu. Bodimo skromni, hkrati pa si privoščimo le najboljše in to so trenutki, ki nam pomenijo največ, pet minut pod tušom, pet listov prebrane, dobre knjige, pet korakov po cvetočem vrtu.

Naj bodo trenutki večnost in ne čakajmo celo večnost, da izpolnimo trenutke.

Vse dobro v letu 2015 in da se vam izpolnijo vse iskrene želje.

KO SE VSE SPREMENI, SPREMENI VSE!

Bojana Zmazek Mesec

http://www.znanje-narave.si/trgovina/osebnostna-rast/neale-donald-walsch-ko-se-vse-spremeni-spremeni-vse-v-obdobju-nemira-pot-do-miru/

1376618_815712828470030_2485392781377446681_n