Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
Na lovu za Pet prijatelji

Na lovu za Pet prijatelji

Haha, naslov zveni kot 22. del zbirke Pet prijateljev.

In dejansko, bi lahko nastal nov del, kako nostalgične mame, iščemo knjige naše mladosti, za naše “mladičke”. Ne vem niti, kako se je začelo, lahko pa rečem, da ko začneš, moraš do konca!

Sedaj nekako razumem zbiratelje, ker ko si odločen, trmast, da boš našel te redke izvode knjig, potem ni druge, kakor da greš do konca. Ker imam rada knjige, seveda nekako potiho upam, da bosta šla otroka po moji poti in ne po moževi 😉 , in da bosta rada brala. Starejša hčera že kaže zanimanje, zato sem nekako skočila na lov za knjigami iz moje mladosti.

Iskano – najdeno, ah mala malica…, o ne, ne bo tako lahko 🙁 .

Zagnana in motivirana, se lotim iskanja in nisem ravno vešča in zaupljiva, pri nakupu na bolhi, se vseeno lotim. Uf zbirka ima svojo ceno, no vsaj tako visoko so jo postavili nekateri prodajalci. Kako zaupati? Kako plačati? Ali naj osebno prevzamem ali pa po pošti? O moj bog, knjig je 21 in jaz sem šele začela. Seveda s fokusom in mojim zakonom privlačnosti, se je začelo dokaj dobro 🙂 . Doživiš pa marsikaj, ja marsikaj…. V dokaj hitrem času mi jih je uspelo zbrati večino, verjetno sem podrla rekord. Sicer, kot malce zmešana, vsak dan buljim na bolho in čakam, da se zgodi…Moža pošiljam, zdaj sem, zdaj tja, pošiljam sms: “Prevzemi knjigo tam in tam”. In revežu, ni več nič jasno kaj vraga zbiram, da je toliko letanja. Oh mož! To je že starina in vrednost, če bomo imeli srečo, in ne pride našemu umetniku beri dveletniku v roke. Avtomatično brskam po Facebooku, kjer ugotovim, da nisem sama, vse mame (predvidevam), iščemo iste naslove knjig, kot da manjkajo ravno vsem isti deli, ojej…           Če pogledate moj album s slikami na telefonu, so notri samo še “screen shoti” prodajalcev Pet prijateljev….

Sama sem dobila v mladosti za darilo zbirko Skrivnosti, ki je takoj za petami zbirki Pet Prijateljev.

In seveda, ko sem se spomnila, klic domov, kje so knjige???? Po glasu sodeč, je vestni oče, ko se loti posravljanja kleti, vse kar ni njegovo, pač vrgel v smeti. In ponovno se začne lov na zaklad. Še isti dan se cela družina loti iskanja, ne boste verjeli štiri od šestih so preživele 🙁 .

Doživim vse živo. Od tega, da seveda niso knjige v stanju, kot so bile opisane, ker imajo oči zgleda vsake svojega malarja, do tega, da jih prodajo še predno jih prideš iskat, ker so zgleda paranoični, da bi jim ostale, do tega, da knjigo ocenijo za pravo premoženje in seveda trdijo, da je v odličnem stanju…aha…Ravno pred kratkim, dobim eno, ki ima takšen vonj da groza, celo sem pomočila v sodo bikarbono in ji ni pomoči, rumene strani, košček čokolade in še kaj…in seveda daleč od opisanega….ampak jaz se ne dam. Zasledila sem jih celo na podarimo.si, samo kaj ko leta davnega nisem še iskala 🙁 ….Ne boste verjeli, kaj sem celo doživela. Nekdo, ki ne morem verjeti, da takšni še obstajajo, mi je nekaj knjig podaril! Ja, podaril! Dokler paketek ni prišel, skoraj nisem mogla verjeti, da je to res.

V glavnem, če želite adrenalin in vam je dolgčas, se lotite zbiranja zbirke Pet prijateljev.

Ker to je dejansko lov na zaklad. Zadala sem si eno leto, da sestavim zbirko. Glede na začetno srečo bi skoraj verjela, da bo to bistveno hitreje, samo zadnje, ki jih iščem, te so pa zaželjene kot tople žemljice. Ko bi človek pred leti vedel, kako iskane bodo, bi si naredil zalogo 😉 . Vprašanje časa, kdaj bo potem sploh primerno dati te knjige iz rok hčeri za darilo, ker to pa mora biti odgovornost, predvsem pa spoštovanje in hvaležnost, kar pa dvomim, da bo vedela, kakšen projekt, si je njena mama zadala. Tako da razmišljam, da bi jih podarila za 18. rojstni dan… hahaha. Če ne drugače, ji bom zraven pripela še ta obupan blog, morda bo razumela, da ni bilo lahko.

Po takem trudu, resno razmišljam, da bi jih po več kot 25. letih morda vsaj eno, ponovno prebrala.

In, kot mi je ena od mamic napisala, jo bere skrivaj in mislim, da je to najbolj varno, da pač ne izpadeš pri teh letih, malo čuden starš 😉 . Mislim, da bi strastne, mame zbirateljice, lahko naredile že kar knjižni klub Pet prijateljic… ne dvomim, da se nas jih nebi našlo vsaj pet 😉 .

Kaj vse storimo mame za naše otročke 😉 . Jaz se ne predam in iščem dalje.

Tako da, vsi ki berete, in se vam po čudežu na polici prašijo knjige Pet prijateljev, sedaj veste, koga lahko razveselite —-> MENE 🙂 .

HVALAAAAAA

Bojana

Komentarja

  1. Meni jo je leta 2017 uspelo zbrati v dobrih treh mesecih. Moj cilj pa ni bil dolocen cas, ampak cena in ohranjenost. Zadala sem si namrec, da za posamezno knjigo ne dam vec kot 5,5 € in da mora biti vsaka zelo dobro ohranjena. To mi je uspelo, tako da sem prepricana, da bo tudi vam. Poglejte se v antikvariate (v podhodu maximarketa so jih pogosto imeli in lahko jih prosite, da vas obvestijo, ce pride kaksna). Srecno!

    1. Pozdravljena, hvala za vašo izkušnjo. Lahko z veseljem sporočim, da mi je pred kratkim uspelo sestaviti zbirko in to z res lepimi izvodi. Res pa je da so letos cene poskočile v nebo in da se pod 10 do 15 eur na izvod, več skoraj ne dobi, še posebno, če so res lepo ohranjene. Bi bila vesla, če bi jih samo za 5 eur ;). No glavno, da jih sedaj imam, oziroma sem jih podarila hčerki. Hvala še enkrat za odziv. Lp Bojana

Napiši komentar