Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
MILNA OSNOVA (MILO NA KILO KUPALA) BREZ DODATKOV IN AROM

MILNA OSNOVA (MILO NA KILO KUPALA) BREZ DODATKOV IN AROM

 13,00 z DDV

Ročno po hladnem postopku izdelano naravno milo

MILNA OSNOVA

Vsebnost: 1000 g
INCI sestavine: Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Sunflowerate, Glycerin, Sodium Olivate

Milna osnova je brez dodanih dišav in drugih dodatkov, zato je primerna za nadaljno izdelavo milnih izdelkov.

Po lastni želji in domišljiji se jo lahko predela v trdo ali tekoče milo ali pralni prašek. Odlično se je izkazala tudi kot osnova za pripravek za zatiranje škodljivcev na cvetlicah, vrtninah in sadnem drevesu. Milo ne vsebuje konzervansov, sintetičnih barvil in dišav.

 

Na zalogi
Vam je izdelek všeč in bi ga želeli deliti?

Opis

Recepte za izdelavo izdelkov iz milne osnove:

Milo na kilo je pravzaprav le milna osnova. Je milo, ki ga sami obdelamo in mu dodamo arome. V spletni trgovini ga najdete pod “milo na kilo”. Nekaj receptov za milo, tekoče milo, šampon, pralni prašek, prosojno milo ter sredstvo za zatiranje škodljivcev v vrtu iz Kupala mila na kilo najdete spodaj.

RECEPT ZA MILO PO SVOJEM OKUSU

Potrebujemo:

150g naribane Kupala milne osnove

1 čajna žlička posušenih zelišč

1/2 dcl destilirane vode ali mleka ali čaja

10 kapljic poljubnih eteričnih olj

Posušeno zelišče prelijete z vročo tekočino ( vodo ali mlekom) in pokrito pustite stati 2 do 3 minute Kupala milno osnovo s kuhinjskim strgalnikom nastrgate na drobne rezance (topite lahko tudi cel kos mila, a koščki so prej nered). Milne rezance topite v posodi nad vročo vodno kopeljo.

Med mešanjem s kuhalnico v milno zmes dodate tekočino (mleko, čaj ali vodo). Ker se milo razpušča zelo hitro, tekočino dodajajte počasi, da zmes ne bo preveč tekoča in se bo strdila. Milo se nad vročo vodno kopeljo približno v 15 minutah oblikuje v gosto snov, kateri lahko dodate pojubno eterično olje, zelišča, barvila (začimbe, spirulino,…). Nato maso razdelite v modele, ki jih približno za dve uri postavite v zmrzovalnik.

Strjeno zmes nato zlahka odstranite iz modela. Za oblikovanje so primerni različni modeli, lahko uporabite kar plastične lončke od modelov, s katerimi se otroci igrajo v peskovniku. Milo mora nato še kakšen teden zoreti (se sušiti) pri sobni temperaturi, šele potem ga lahko uporabite za nego.

ŠE NEKAJ RECEPTOV:

RECEPT ZA TEKOČE MILO IN ŠAMPON

Sestavine:
1 liter destilirane vode (ali čaja, pripravljenega z destilirano vodo)
100 g (čajno skodelico) naribane Kupala milne osnove
1 čajno žličko glicerina (po želji)
10 kapljic eteričnega olja

Lahko uporabite tudi:

Razmerje sestavin za tekoče milo za roke:

100 g Kupala milne osnove
5dcl tekočine
Razmerje za šampon za lase:

100 g mila
1 liter tekočine (čaj iz brezovih listov, kamilice…)

Priprava:
Vodo nalijte v primerno posodo, po možnosti emajlirano ali iz nerjavečega železa. Dodajte naribano Kupala milno osnovo, nato pa na vodni kopeli počasi kuhajte ob neprestanem mešanju z leseno žlico. Ko se milna osnova raztopi, odstranite posodo z ognja, dodajte po želji glicerin, živilsko barvilo in eterično olje. Premešamo, pustimo, da se ohladi, nato pa ustekleničimo.