Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
Kako si lahko lajšamo težave pri ATOPIJSKEM DERMATITISU in SINDROMU RDEČE KOŽE – RSS?

Kako si lahko lajšamo težave pri ATOPIJSKEM DERMATITISU in SINDROMU RDEČE KOŽE – RSS?

Atopijski dermatitis in sindrom rdeče kože

Kako si lahko lajšamo težave pri ATOPIJSKEM DERMATITISU in SINDROMU RDEČE KOŽE – RSS?

Ker imamo tudi v naši družini zelo konkretne težave z atopijskim dermatitisom in sindromom rdeče kože, alergijami in še ostalimi tovrstnimi kožnimi težavami, sem se odločila, da se lajšanja težav lotim z naravno nego. Izkazalo se je, da smo imeli po uporabi kortikosteroidnih krem, težave še hujše in so po prvih dneh izboljšanja, izbruhnile še v večji meri in tako se je kolo začelo vrteti, dokler nisem ubrala drugačno pot, naravno pot. Zato z veseljem delim z vami, da so sedaj, na voljo v naši trgovinici, popolnoma naravne kremice SKINFAIRYTALE, za vas in vaše malčke, ki bodo pomagale tudi tistim, ki se ubadate s težavami, kot je ATOPIJSKI DERMATITIS in SINDROM RDEČE KOŽE (RSS).

Mamica, ki je kremice in recepture pripravila, bi rada z mazili pripomogla k ozaveščanju o naravnih produktih, brez stranskih učinkov na kožo. Zavzema se za lajšanje kožnih težav, brez takojšnjega poseganja po dermatoloških kremah, kjer predvsem kortikosteroidi 

tanjšajo kožo, predstavljajo daljše zdravljenje in vodijo v zasvojenost kože.

Ker je atopijski dermatitis vedno bolj pogosta težava pri otrocih in tudi odraslih, sem se odločila, da povprašam o tem, tudi mamico 

Katarino Fajfar, ki se je odločila sestaviti recepture kremic, ki bi tovrstne težave vsaj oblažile. Vsekakor je potrebno najti vzrok, vendar da lažje prebrodimo dneve in noči, je lajšanje s mazili nujno potrebno.

Kliknite tukaj, in si podrobneje preberite, katera je prava izbira za vašo družino —-> http://bit.ly/2HJHcQO


S Katarino Fajfar sva naredili krajši intervju, kjer bi na kratko pojasnili nekaj vaših vprašanj in vam vsaj malo pomagali pri izbiri kremice za vašo kožo in kožo vaše družine. Naj omenim, da se je težave treba lotiti celostno. Kremice in ostala mazila, so le en del v celem postopku lajšanja tovrstnih težav. Poskrbeti je treba tudi za zdravo prehrano, krepitev imunskega sistema, ker pa je koža naš največji organ, nanj pa radi pozabimo, želiva izpostaviti, da je naravna nega kože in izbira naravnih produktov , brez škodljivih sestavin zelo pomembna, saj vse kar nanašate na kožo telo absorbira.

Kako to, da ste se lotii izdelave sedaj tudi tako obširno?                                                                                                                            
Sprva sem mazila pripravljala ročno, ker pa je povpraševanje vedno bolj naraščalo, sem se odločila, da recepture prenesem v laboratorij. Poiskala sem usposobljeno ekipo, ki mi je lahko zagotovila kakovostne izdelke, mazila pa obogatila z aktivnimi sestavinami in naravnimi vlažilnimi sredstvi. Tako so nastali unikatni balmi, za katerimi stoji ekipa strokovnjakov.

Se za produkti, ki jih ponujate skrivajo vaše recepture ali gre za neko uvoženo mazilo oz. kremo?
Vsi produkti so plod moje osebne izkušnje in zanimanja za naravno. Sprva sem jih pripravljala ročno, ker pa je povpraševanje naraslo, sem se odločila, da poiščem laboratorij, kjer mi bodo lahko pripravljali mazila oz. balme po mojih recepturah, še naprej.

Vaša mazila poimenujete balmi. Kaj so to balmi, oz. kakšna je razlika med mazilom, kremo in balmi?                                                 Mazila so izdelki, ki vsebujejo olja, masla in eterična olja. Kreme vsebujejo olja, masla in vodo, če je voda, izdelki vsebujejo tudi aktivne sestavine, kot so glicerin, alantoin, hialuronska kislina (govorim o naravnih kremah), svoje produkte pa sem poimenovala balmi, saj vsebujejo tudi aktivne sestavine in manjši delež vode, a po sistematiki strokovno se še vedno uvrščajo med mazila. Le en od izdelkov zaenkrat je vlažilna krema in to je AtopicCREAM.

Komu so namenjeni vaši produkti?
Namenjeni so vsem, od prvega dne življenja naprej. Kožne tegobe, tako kot tudi bolezni ne izbirajo starosti.
Namenjena so vsem, ki jih pestijo kožne težave in so pristaši naravne kozmetike.

Po katerih produktih je največ povpraševanja?
Največ povpraševanja je po mazilih za pomoč pri atopijskem dermatitisu, luskavici v ta namen služijo mojih pet mazil (ATOPIC BALM, ATOPIC CREAM, ZINC BALM, PROTECT BALM, SOSBALM), ki so se izkazala za super alternativo kremam na recept. Pa tudi mazilih za nego predela pod pleničko in kurativi pri vnetjih le-te (RASHBALM).

Omenila ste atopijski dermatitis, ali lahko za bralce bloga na kratko poveste kaj to je, ker je zelo razširjen?
Ja, na žalost se vedno več otrok in tudi odraslih sreča z to kožno boleznijo, ki je dejansko bolezen imunskega sistema, zdravljenje oz. pristop k tej bolezni pa zahteva celotni pristop. Suha koža, ekcemi, srbečica so le simptomi. Vsekakor niso dovolj le mazila in kreme, pač pa tudi prehrana in dodajanje prehranskih dopolnil, ki naj sluzijo v prid imunskega sistema, ki pa se začne v samem črevesju. To so dobri probiotiki, d -vitamin, c -vitamin, omega 3 maščobe

Oboleli dobijo kreme in mazila na recept, zakaj ravno vaša, se gre le zato, ker so vaša naravna ali je v ozadju kak višji pomen?
To, da so produkti 100% naravni, cruelty free in veganski, je le en od razlogov. To da je zadeva le naravna še vedno ni zadosten razlog. Na žalost v veliki meri, mazila in kreme na trgu za lajšanje dermatitisa ne služijo svojemu namenu v sami praksi, oz. vodijo v začaran krog. Glavni problem je v tem, da se prehitro predpisujejo kortikosteroid-na mazila, ki pa lahko vodijo tudi v odvisnost kože, ki se imenuje SINDROM RDEČE KOŽE, ki pa je, verjemite mi, zelo hud, a na to nihče ne opozori.

Torej je problem le v kortikosteroidnih kremah, negovalna mazila in kreme pa so ok?
Tudi težka in mastna mazila oz. kreme niso koristne pri negi atopične kože. Saj zapirajo pore in koža postaja vedno bolj suha, največji problem teh težkih in mastnih krem oz. mazil je tudi v nepravi izbiri sestavin. Takrat, ko nanesemo nekaj mastnega imamo občutek olajšanja, saj je koža mehka, ne zateguje, posledično ne srbi. Ampak to ne pomeni, da diha in da je zanjo to koristno. Koža je največji organ, pametni organ in če vsakodnevno nanašamo težke in sintetične kreme, se bo le ta polenila in prenehala opravljati svojo funkcijo, kar je obratno od rezultata, ki si ga želimo doseči.

Bojana Zmazek Mesec – Znanje iz narave SOWELU

Prej in potem: Pravilna izbira negovalnih krem, glede na težavo, se včasih kombinira več krem v enem izbruhu! 

Kliknite tukaj, in si podrobneje preberite, katera je prava izbira za vašo družino —-> http://bit.ly/2HJHcQO

Napiši komentar