Izdelki v akciji

Vaša nakupovalna košarica

Kontaktirajte nas

Košarica
 0,00
Čustveni vampirji v službi; Dr. Albert J. Bernstein

Čustveni vampirji v službi; Dr. Albert J. Bernstein

 24,60 z DDV

Kaj pa če je vaš sodelavec vampir?

Nova knjiga Alberta J. Bernsteina, avtorja knjige Čustveni vampirji.

Soočanje z ljudmi, ki vas izpijejo

Vam je izdelek všeč in bi ga želeli deliti?

Opis

Če je avtor, klinični psiholog dr. Albert Bernstein,  v prvi knjigi razgalil čustvene vampirje v naših bližnjih odnosih, se je tokrat s svojim značilnim humorjem lotil tistih, ki jih najdemo v naših delovnih okoljih. Nesposobnih, dlakocepskih ali tiranskih šefov, navidezno prijaznih sodelavcev, ki vam zlahka zabijejo nož v hrbet ali pa lenuhov namesto katerih morate vi opravljati še več dela. Naj gre za vašega šefa, sodelavca ali podrejenega – s svojim vedenjem vam lahko izpijejo energijo, zastrupijo delovno okolje ali pa zaradi njih celo izgubite službo.

Tokratna knjiga vam ponuja vpogled, kako se antisocialni, narcistični, obsesivno kompulzivni in paranoidni šefi vedejo v službi in kako se lahko izognete njihovim mračnim urokom. Odkrijete lahko tudi, katere so šibke in močne strani vaše osebnosti s soočanju s temi bitji teme. Ste večni Upornik, vesten Pripadnik ali prebrisan Rival? Tudi od tega je odvisno ali boste pri soočanju z njimi na koncu poraženec ali zmagovalec.

Knjiga je obvezen priročnik za vse, ki želijo razumeti, zakaj nekatera delovna okolja postanejo tako disfunkcionalna, da se zjutraj le stežka spravite v službo ali celo tako strupena, da trpi vaše zdravje. Tako kot v prvi knjigi avtor ponuja tudi številne konkretne nasvete, kako se soočiti s temi bitje teme, kaj morate storiti , da boste spet z veseljem hodili v službo ali pa v njej vsaj lažje preživeli,  pa tudi, kdaj je čas, da začnete razmišljati o novi.

Ne morete jim ubežati, ne glede na to, kje delate. Kako se boste soočili s čustvenimi vampirji v svoji organizaciji, pa bo imelo odločilen vpliv ne samo na vašo kariero, ampak tudi na kakovost vašega življenja

Čustveni vampirji so morda res videti kot povsem običajni ljudje. Lahko se zdijo celo veliko boljši, vendar nikar ne nasedajte. Vampirji so preprosto drugačni. Če ne želite končati povsem izpiti, se morate teh razlik ves čas zavedati.

Pomemben del zaščite pred čustvenimi vampirji je tudi poznavanje samega sebe. Ker proti vam izrabljajo vaša čustva, bo to, kdo ste in kako razmišljate, pomembno vplivalo na količino škode, ki vam jo bodo povzročili.

Priporočam vam, da nikakor ne izpustite poglavij o »generaliziranem vampirstvu«. Avtor namreč vampirstva ne pripisuje samo posameznikom, temveč tudi kolektivom. Ker se vampirji med seboj privlačijo, lahko na vodilnih mestih v kolektivu postanejo večina. Ta skupina pogosto svoja razmišljanja uveljavi kot edino »veroizpoved« podjetja, okolja. Ne-vampirji se v takšnih okoljih stežka znajdejo. Modri se še pravočasno umaknejo sami, marsikoga pa to toksično okolje tako uniči, da si z umikom le s težavo reši kožo.